Schimmelnagels

Een schimmelnagel wordt ook wel kalknagel genoemd. Zo’n nagel is geïnfecteerd met een schimmel of een gist. Hierdoor verandert de nagelplaat van vorm. Schimmelnagels verkleuren, worden dikker en bros en zijn in de meeste gevallen ook hinderlijk bij dagelijkse activiteiten. Vaak worden teennagels getroffen door een schimmel, maar het kan soms ook bij vingernagels voorkomen.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Met behulp van de Elite Plus Laser vernietigen we de schimmel zonder de nagel, het nagelbed of de omringende huid te beschadigen. De nagel, en alleen de nagel zelf, wordt verhit waardoor de schimmel uitgeroeid wordt. Dit is voelbaar, maar niet pijnlijk. Het aangetaste deel groeit uit en maakt plaats voor gezonde nagel.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

De schimmelnagels worden vier keer behandeld, tussen deze behandelingen zit 1 tot 3 maanden. Meestal duurt het wel enkele maanden tot een jaar voordat de nagel weer helemaal gezond is. Dit is afhankelijk van hoe snel jouw nagels groeien en natuurlijk de heftigheid van de schimmel.

Na de behandeling | wat kan ik thuis doen?

Na de behandeling is het natuurlijk belangrijk dat een nieuwe schimmelinfectie voorkomen wordt. Neem daarom altijd schone sokken mee naar de kliniek, zodat je deze kunt dragen na de behandeling. Ook is het belangrijk om je schoenen, je beddengoed en je badkamer te reinigen op de dag van de behandeling. Zo wordt de kans op nieuwe besmetting sterk verkleind.

Er zijn een aantal dingen waar je thuis rekening mee kunt houden. Droog je voeten bijvoorbeeld altijd goed af, ook tussen de tenen. Draag daarnaast altijd slippers in openbare ruimtes, zoals douches, sauna’s en zwembaden. Ook is het belangrijk om je sokken goed te wassen, het liefst op 60º Celsius. Zo voorkom je ook thuis, later, een nieuwe besmetting.

Afspraak maken?

Liever eerst even bellen om de mogelijkheden te bespreken? Neem dan contact op!

Telefoon nummer
06 15 34 26 27

E-mail
info@beyondskinaesthetics.nl

 

Afspraak maken

Prijs
Schimmelnagel laser 1 nagel   € 50  
Schimmelnagel laser 2 nagels   € 75  
Schimmelnagel laser 5 nagels   € 100  
Schimmelnagel laser 10 nagels   € 150