Pigment behandeling

Pigmentvlekken, of hyperpigmentatie, zijn donkere, bruine verkleuringen die worden veroorzaakt door een hogere aanwezigheid van melanine (het pigment dat de huid kleur geeft). Of je wel of geen pigmentvlekken krijgt is voor 20% genetisch bepaald en 80% door invloeden van buitenaf, denk aan zonschade. Ook ouderdom en zwangerschap zijn veel voorkomende oorzaken van pigmentvlekken. Zo heeft ongeveer 90% van de mensen ouder dan 50 jaar last van pigmentvlekken, of hyperpigmentatie.

Bij Beyond Skin Aesthetics zijn er verschillende manieren om hyperpigmentatie tegen te gaan. Dit kan met een Cosmelan of Dermamelan kuur, een Melanostop peeling of door middel van microneedling.

Hoe ziet de behandeling eruit? - Cosmelan

Cosmelan is wereldwijd dé nummer 1 op het gebied van pigmentatieproblemen. Eerst wordt je huid voorbereid op de kuur met een peeling. Twee weken na deze peeling kom je terug voor het eerste Cosmelan masker (Cosmelan 1). Dit is een mosterdkleurig masker dat je 6 tot 12 uur draagt. Je gaat dus met het masker op naar huis. Na ongeveer 2 weken is de huid volledig hersteld. Je kunt nu een start maken met Cosmelan 2, een crème die het proces ondersteund

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

De Cosmelan kuur bestaat uit het intakegesprek, waarin we vaststellen hoelang het Cosmelan 1 masker moet inwerken, de peeling, verschillende nacontroles en de benodigde thuisproducten. De behandeling neemt in totaal 3 maanden in beslag.

De Dermamelan kuur is vergelijkbaar met de Cosmelan kuur.

Na de behandeling | wat kan ik thuis doen? - Cosmelan

Nadat je het eerste masker 12 uur hebt gedragen was je deze voorzichtig af met een koud washandje. Het gezicht is waarschijnlijk wat rood en kan jeukerig aanvoelen, de huid kan gaan vervellen. Vervolgens ga je aan de slag met de producten voor thuisgebruik. Deze producten krijg je mee, alsook de instructies. Je komt voor controle terug naar de salon.

Afspraak maken?

Liever eerst even bellen om de mogelijkheden te bespreken? Neem dan contact op!

Telefoon nummer
06 15 34 26 27

E-mail
info@beyondskinaesthetics.nl

Afspraak maken

Pigmentlaser

Bij Beyond Skin Aesthetics kunnen we je helpen door middel van pigment lasertherapie.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Tijdens je intakegesprek kijken we naar je huid om vast te stellen of je pigmentvlekken te verwijderen zijn met de laser. Kan dit niet? Dan zijn er altijd andere mogelijkheden, hier geven we je dan advies over. Gedurende de behandeling wordt er met de laser een intens licht afgegeven op de vlek. Dit licht wordt geabsorbeerd door de pigmentcellen. Hierdoor valt het pigment uiteen en kan het lichaam de cellen afvoeren.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Hoeveel behandelingen er nodig zijn is verschillend per persoon. Soms ben je na één behandeling al geholpen, soms heb je er vier nodig. Na de behandeling zal het pigment 60 tot 100% lichter zijn. Behandelingen vinden om de vier weken plaats, zodat het lichaam voldoende tijd heeft om het pigment af te voeren.

Let op: Maak voor de behandeling geen gebruik van zelfbruinende crèmes, en ga vier tot zes weken van tevoren niet onder de zonnebank of in de zon. Dit heeft negatieve gevolgen voor de behandeling.

Na de behandeling

Na de behandeling zie je direct resultaat. In eerste instantie zal het lijken alsof de pigmentvlekken erger zijn geworden, dit omdat deze donkerder kleuren. Na een paar dagen komt het pigment naar boven middels een korstje. Krab hier absoluut niet aan!

Soms ontstaan er nieuwe pigmentvlekken, dit kan komen door hormonale veranderingen, door gebruik van specifieke medicijnen en door de zon.

Prijs
Microneedling depigmentatie   € 120  
Medische peeling   € 95  
Cosmelan   € 700  
Pigmentlaser Groot oppervlak   € 145  
Pigmentlaser Middel oppervlak   € 110  
Pigmentlaser Klein oppervlak   € 70  
Dermapen 4 + Depigmentatie solution   € 150  
TCA peeling   € 120  
Dermamelan   € 900