Ablatieve laser therapie

Een groot deel van de huidproblemen zijn het gevolg van schade aan het bindweefsel of van afname van het bindweefsel. Zo zijn rimpels bijvoorbeeld een gevolg van afname van het bindweefsel. Met ablatieve laser therapie kunnen we het bindweefsel goed herstellen van schade. Hiermee kunnen we verschillende huidproblemen effectief aanpakken en zorgen voor sterkte huidverbetering.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Wanneer je diepere huidproblemen wilt aanpakken die zich niet in de bovenste huidlaag bevinden is een ablatieve laser behandeling geschikt (de laser gaat door de epidermis). Hierbij kun je denken aan diepe rimpels, maar ook aan bijvoorbeeld littekens. Bij een ablatieve laser behandeling verdampen we als het ware de bovenste huidlaag. De laser wordt heel kort op de huid gezet. Vervolgens voel je kleine speldenprikjes. Deze prikjes richten zich heel gecontroleerd op het water in het bindweefsel. Dat water verdampt, en het bindweefsel wordt vervolgens gestimuleerd om te herstellen. Hierdoor krijg je een gezonder en steviger weefsel terug.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Over het algemeen adviseren we 3 tot 5 behandelingen. Uiteraard kijken we voorafgaand aan de behandeling naar jouw huid en kunnen we dan een betere inschatting geven. Het aantal behandelingen is afhankelijk van jouw huidprobleem, jouw huidtype en huidconditie.

Na de behandeling | wat kan ik thuis doen?

Jouw huid kan direct na de behandeling rood, warm en gezwollen zijn. De roodheid kan een aantal dagen aanhouden en de eventuele zwelling zal na een half uur beginnen af te nemen. Om het eindresultaat te zien moet je even geduld hebben. Het duurt namelijk gemiddeld 3 maanden voor je het echte resultaat kunt zien. Dit komt doordat de laser zo lang doorwerkt in de huid.

Afspraak maken?

Liever eerst even bellen om de mogelijkheden te bespreken? Neem dan contact op via 06 153 426 27 of mail naar info@beyondskinaesthetics.nl