Littekens

Een litteken bestaat uit collageen en blijft eigenlijk altijd zichtbaar en voelbaar. Dit komt door de structuur en de kleur van het collageen. Omdat een litteken sterker is dan normale uit, het moet immers een wond kunnen sluiten, kan het wat stugger en harder aanvoelen dan de rest van de huid.  Er zijn verschillende behandelingen mogelijk die de aanmaak van nieuwe huidgroei stimuleren en daarmee littekens verminderen. Beyond combineert verschillende technieken in één behandeling om zo tot een sneller resultaat te komen.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Bij Beyond Skin maken we gebruik van Microneedling om deze littekens te verwijderen. Met behulp van een vibrerende pen maken we onder hoge snelheid hele kleine kanaaltjes in de huid. Hierdoor wordt de celdeling van de huid en de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Met een mooiere en egalere huid tot gevolg. Om dit proces te ondersteunen, en het herstel te bevorderen, brengen we hierna een siliconengel aan.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Afhankelijk van de grootte en de plaats van het litteken kunnen er meerdere behandelingen nodig zijn. Dit met tussenpozen van 4 weken, zodat de huid goed kan herstellen. Meestal zijn er tenminste 5 behandelingen nodig voor duidelijk resultaat.

Na de behandeling | wat kan ik thuis doen?

Het litteken zal een aantal weken roze van kleur blijven. Sommige mensen ervaren een jeukend gevoel, dat is goed! Jeuk betekent dat jouw huid aan het werk is. De huid blijft ongeveer 2 weken extra kwetsbaar en gevoelig voor zonlicht, warmte en sommige huidproducten. Het litteken zal steeds minder zichtbaar worden, maar let op: het verdwijnt nooit helemaal. Na de behandeling kan het resultaat onderhouden worden met thuisproducten. Door je huid op de juiste manier te verzorgen, met de aanbevolen producten, kun je een mooi resultaat versnellen en behouden. Daarnaast bedek je het litteken met minimaal SPF 30, kun je kleine massagegrepen uitvoeren op en om het litteken en verzorg je het dagelijks met een hydraterende crème.

Afspraak maken?

Liever eerst even bellen om de mogelijkheden te bespreken? Neem dan contact op!

Telefoon nummer
06 15 34 26 27

E-mail
info@beyondskinaesthetics.nl

Afspraak maken

Prijs
Microneedling Basic € 95
Microneedling met Mesoestetic serum € 120
Microneedling met serum + masker € 140
Dermapen4 v.a. €150