Last van verwijde, rode of blauwe vaatjes in het gezicht? Dat zou zomaar eens couperose kunnen zijn, een veelvoorkomende huidaandoening die niet schadelijk is. Couperose trekt echter niet vaak uit zichzelf weg, waardoor het als storend kan worden ervaren. Soms kunnen deze vaatjes ook gepaard gaan met andere klachten, zoals branderigheid, kleine puistjes en jeuk. Dit noemen we rosacea. Bij Beyond Skin Aesthetics kunnen we je klachten op twee manieren verminderen. Met een laserbehandeling of met een melkzuurbehandeling.

Hoe ziet de behandeling eruit?

De meest snelle en effectieve manier om couperose of rosacea tegen te gaan is met behulp van lasertherapie. Eerst stellen we het apparaat af op jouw huid, dit doen we met een paar proefpulsen. Deze pulsen bestaan uit laserlicht of een combinatie van zacht licht en een radiofrequente energie. Deze energie wordt opgenomen door hemoglobine (de rode kleur in bloed) en hierdoor omgezet in warmte. Door de warmte wordt het vaatje vernietigd. De pulsen geven een prikkend gevoel, maar niet zo erg dat er verdoving nodig is. 

Een andere optie is een melkzuurpeeling. Dit is een milde peeling waarbij de opperhuid wordt gestimuleerd zichzelf te vernieuwen. Zo verbetert de huid. Een combinatie van beide behandelingen is natuurlijk ook mogelijk

Na de behandeling

Na elke behandeling zijn de vaatjes minder zichtbaar. De huid kan de eerste uren nog lichtrood en een beetje opgezwollen zijn. Ook kunnen er kleine plekjes ontstaan. Maar geen zorgen, deze verdwijnen na een paar dagen vanzelf. Waarna jij er een mooie, nieuwe huid voor terug krijgt. Daarnaast zullen ook grove poriën verkleinen, alsook pigmentvlekken en andere vormen van zonneschade.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Kleine vaatjes zijn soms al na één behandeling verdwenen. Moet er een groter gebied behandeld worden, liggen de vaatjes dieper of heb je last van rosacea? Dan zijn er vaak meer behandelingen nodig. Denk aan 1 tot 5 behandelingen. 

Wat kan ik thuis doen?

Couperose en rosacea hebben verschillende oorzaken, bijvoorbeeld alcoholgebruiken, roken, te veel blootstelling aan zon en grote verschillen in temperatuur. Hier kun je thuis rekening mee houden, smeer je bijvoorbeeld altijd in met een SPF en sla de sauna een keertje over.

Afspraak maken?

Liever eerst even bellen om de mogelijkheden te bespreken? Neem dan contact op via 06 153 426 27 of mail naar info@beyondskinaesthetics.nl